Областният обсъди с посланика на Турция бъдещи инвестиции в област Плевен
Областният обсъди с посланика на Турция бъдещи инвестиции в област Плевен / obl.admin

Областният управител на Плевенска област Илиян Йончев се срещна и разговаря с посланика на република Турция у нас Н.Пр. г-н Сюлейман Гьокче, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация. Това е първата визита на висшия дипломат в нашия регион, след назначаването му на поста в края на декември миналата година.

Посланик Гьокче бе придружен от търговския съветник на посолството г-н Зафер Сойлу и от генералния консул на Република Турция в Пловдив г-н Шенер Джебеджи.

Областният обсъди с посланика на Турция бъдещи инвестиции в област Плевен
netinfo

Тема на разговорите бяха възможностите за по-добри контакти между двете страни и за инвестиции в Плевенска област. Негово превъзходителство показа сериозни познания за историята, икономиката и потенциала както на страната ни, така и на региона. Коментирани бяха възможностите за взаимодействие в сферата на образованието, медицината, бизнеса и туризма.

Възможностите за инвестиции в Северозападна България и интереса на китайските инвеститори към нея са тема на предстоящата работна среща в началото на следващата седмица в столицата, в която ще се включи и областния управител на Плевенска област. Тя се организира от Китайско-българската обединена търговска камара. Участниците в срещата ще бъдат запознати и с предвидените за тази година инвестиционни форуми, организирани от камарата.