z
z / dariknews.archive
"За нас инвестициите в човека, в здравето, образованието и културата на българина, е на-важната инвестиция. Защото може да имаме много магистрали  и сгради, но ако нямаме здрав, образован и културен българин, нямаме нищо.” Това заяви водачът на листата на Коалиция  „Реформаторски блок – „Глас народен“  днес при откриването на предизборната кампания на коалицията в Плевен. След водосвет, отслужен в храм „Свети Николай”, кандидатите за депутати от листата на коалицията взеха участие в честването на националния празник Трети март и поднесоха венец и цветя пред Мавзолей „Свети Георги Победоносец“. „Битката за Плевен е основополагаща за спечелването на свободата на България. Нека бъдем достойни плевенчани  и достойни българи. Честит празник и  Бог да пази България”, каза Зеленогорски и сведе глава в знак на почит към загиналите за Освобождението на България.

Относно приоритетите на коалиция „Реформаторски блок – „Глас народен“ , Зеленогорски подчерта, че няма да участват в наддаването за пенсии и заплати, защото го смятат за недостойно и обиждащо българина. Единствено съхраняване на финансовата стабилност и устойчив икономически растеж могат да бъдат гаранция за възможности за увеличение на доходите, които биха повишили и вътрешното потребление, категоричен е Найден Зеленогорски.

В регионален план  той открои необходимостта от мощни инвестиции в Северна България, довършване на магистрала „Хемус“ и изграждане на тунел под Шипка, както и на скоростните пътища от София до Видин и от Велико Търново до Русе. Това е нужната инфраструктура, която ще позволи да се премахне дисбалансът между Северна и Южна България, заяви водачът на плевенската листа на коалиция „Реформаторски блок – „Глас народен“. И призова всички да работят активно, за да има една добра социална политика, която да разреши кризата с българската демография. „Демографията  е един от тежките проблеми, свързани с националната сигурност и в този смисъл подкрепата на младите семейства, на българите, които не живеят в момента в България, е от изключително значение“, добави Найден Зеленогорски.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!