Костов: Доган се опита да легализира заниманията с бизнес без да се плащат данъци
Костов: Доган се опита да легализира заниманията с бизнес без да се плащат данъци / netinfo
Удовлетворени сме от това, че Комисията за противодействие с корупцията прие нашето искане да се изискат всички декларации на Ахмед Доган пред Сметната палата, защото едномесечните опити на ДСБ затова до момента приключваха с неуспех. Това каза в Плевен председателят на ДСБ Иван Костов.

„Сега ще видим как точно се занимава с бизнес Ахмед Доган, защото нашите предположения са, че той се опита да легализира заниманията с бизнес без да се плащат данъци”, коментира Костов.

„Човек, който се занимава с бизнес, според законите на Република България, може да го направи само в една роля – в ролята на собственик. Ако е собственик, той трябва като такъв да е декларирал пред Сметната палата притежаваните от него активи във вид на ценни книжа или дялови участия. Защото, който се занимава с бизнес, а не плаща данъци и не декларира, че притежава активи, той всъщност се крие от закона. Така той прави черен бизнес”, каза още Костов.

Иван Костов изрази удовлетворение от разкритието на случаите с военните заменки, по които също ДСБ сигнализира Комисията за борба с корупцията. Според него Сметната палата категорично не си е свършила работата, зад това се крият наистина колосални злоупотреби с военни имоти, станали по линията на замяната и тепърва ще излизат нови случаи, поясни той: „Това е според мен много несръчен опит да се прикрият наистина мащабни злоупотреби. Бойко Ноев каза, че ако всичко се разкрие, скандалът ще бъде много по-голям, отколкото в МВР, и аз не спирам да повтарям”.