Хванаха незаконен лихвар в Гулянци, продавал и цигари без бандерол
Хванаха незаконен лихвар в Гулянци, продавал и цигари без бандерол / DarikNews.bg

25-годишен мъж от Гулянци е уличен в незаконна лихварска дейност и продажба на цигари без бандерол, съобщават от пресцентъра на МВР. Полицейската операция е проведена от 19.00 до 21.00 часа на 11 февруари, претърсени са частната къща на мъжа, лек автомобил «Опел Астра» и нон-стоп в града.

От частния дом са иззети 41 стека цигари от различни марки, всички без бандерол. В автомобила са открити още 32 кутии папироси без платен акциз, установено е, че колата е ползвана като склад за нередовната стока. Цигарите се пласирали в нон-стоп в градчето. Намерени са и договори за парични заеми, списъци с имена и посочени дължими суми.

Тези веществени доказателства уличават 25-годишния и в незаконна лихварска дейност, която той развивал на територията на община Гулянци от няколко месеца. В колата са открити и 6 договора, написани в един екземпляр на различни физически лица за дължими суми между 300 и 500 лева, пет карти за банкоматни устройства, 5 мобилни телефона и една сим-карта. Предстоят експертизи. Полицията ще извърши проверки и на свидетели и потърпевши. Образувано е досъдебно производство по случая и е сезирана Окръжна прокуратура в Плевен.

На 11 февруари при проверка на магазин за хранителни стоки в село Трънчовица полицаите са намерили 55 кутии цигари без бандерол. 31-годишната собственичка е предала нередовната стока с протокол. Сезирана е прокуратурата, по случая работата продължават служители от полицията в Левски.