ГЕРБ Плевен се включи в национална кръгла маса по проблемите на земеделието
ГЕРБ Плевен се включи в национална кръгла маса по проблемите на земеделието / netinfo

Представители на ПП ГЕРБ Плевен са взели участие в кръгла маса на тема „Основни насоки за развитие на аграрния сектор в България в контекста на Общата селкостопанска политика на Европейския съюз”, провела се в комплекс „Албена” на 21 юни. Това съобщиха от пресцентъра на партията.

В кръглата маса са участвали Цецка Цачева, член на Управителния съвет на Сдружение ГЕРБ, Областният ръководител на партията Ивелин Николов, Цветелина Цилева и Христина Янчева. Инициативата е организирана от Сдружение „Граждани за европейско развитие на България” и Фондация “Ханс Зайдел”. По време на дискусията е обсъден проeкта на програмата на ПП ГЕРБ в областта на земеделието и горите. Румяна Желева, председател на Българската Делегация в Парламентарната Група на ЕНП-ЕД е очертала насоките за промяна на Общата селскостопанска политика на Европейския съюз , допълват от пресцентъра.

Лектор на форума е бил Жак Льо Гуен - експерт по земеделие на Френската Народна Партия и депутат във Френския парламент. При срещата си с него плевенските участници в кръглата маса са обсъдили развитието на животновъдството, растениевъдството и постиженията в зеленчукопроизводството в Плевенска област.