ГЕРБ Плевен: Ние не сме мутри
ГЕРБ Плевен: Ние не сме мутри / netinfo

Декларация на възмущение, адресирана до министър-председателя Сергей Станишев, са изпратили общинските съветници от ПП ГЕРБ Плевен, съобщиха на пресконференция областният и общинският координатор на партията Ивелин Николов и Цецка Цачева.

“Възмутени сме от арогантното Ви и недопустимо за политик от подобен ранг изказване, че ГЕРБ е “партия, която ще мутризира целия политически живот”, се казва в текста. “Ние не сме мутри. За нас не отцепват с охрана съдебните палати. Ние сме в Общинския съвет на Община Плевен, където се прави политиката за обикновените хора, а не на преродени мутри във финансови олигарси с бели якички”, посочват още в обръщението си към премиера общинските съветници.

По думите им ГЕРБ се е появила на политическата сцена, за да изчисти понятието “мутри” от речника на българските деца и като единствена алтернатива на корупционните схеми и кръгове от фирми, мутризирали обществото.

В декларацията съветниците от Плевен се обръщат към министър-председателя и с думите: “Господин Станишев, ние знаем, че Ви е страх от бъдещото управление на ГЕРБ, когато не думите, а действията на тройната коалиция ще бъдат ревизирани” и допълват “...не се страхувайте за управлението на ГЕРБ. ГЕРБ ще управлява компетентно и с добри професионалисти Р България!”.

Партия ГЕРБ се подкрепя от повече от една четвърт от българския народ, а да обявиш такава голяма част от хората, на които си министър-председател за “мутри”, е явление достойно с негативен отенък да влезе в рекордите на Гинес, според Цецка Цачева.

Възмущение от квалификациите на Сергей Станишев изказаха и представители на плевенските Старейшини и ГЕРБ Жени.

Декларации с подобно съдържание са написали и изпратили почти всички общински структури на ПП ГЕРБ в цялата Плевенска област, допълни Ивелин Николов.