Деца от Колорит спечелиха най-високи отличия в „Земята наш дом-2012
Деца от Колорит спечелиха най-високи отличия в „Земята наш дом-2012 / dariknews.bg

Най-високите отличия спечелиха деца от арт школа „Колорит" от конкурса за рисунка „Земята наш дом - 2012", който по традиция се провежда в рамките на Международния екологичен форум „Сребърна".

Първа награда е присъдена на осемгодишния Александър Борисов за живописната му творба „ Деца засаждат дръвче", изпълнена в смесена техника. Втора награда печели единадесетгодишната Иванина Райковска за творбата си „Красивите риби", изпълнена с темперни бои.

Деца от Колорит спечелиха найвисоки отличия в Земята наш дом2012"
netinfo

Ръководителката на школата Майя Ананиева сподели, че децата от школа"Колорит" обичат да рисуват по теми, свързани с проблемите на екологията в национален и световен мащаб и рисунките им винаги са били високо оценявани в различни страни по света. Рисунки на деца от школата на екологична тема бяха показани на представителна изложба на Япония в сградата но ООН в Ню Йорк.

Детето, спечелило второто място на световния конкурс „Пустините и опустиняването на света", заедно с ръководителката на школата бяха командировани от ООН да получат наградите си на Световния ден на екологията в Алжир. Рисунка на дете от школата бе публикувана в календар на УНИЦЕФ в Япония, посветен на екологията.

Министерството на външните работи, организира и показа самостоятелна изложба на школата в няколко града на Япония на тема „Рибите, които обичам". Стотици са рисунките, публикувани в арт каталози, други са отпечатани като рекламни постери на различна конкурси. Така, чрез изкуството, децата формират нов интерес и поведение в опазването на околната среда и биологичното разнообразие.