Цветан Цветанов: Правителството няма ясна визия какво се случва в държавата
Цветан Цветанов: Правителството няма ясна визия какво се случва в държавата / netinfo

“Смятам, че бюджетът за 2009 година трябва да бъде така направен, че да се създадат условия за връщането на производството в страната и за създаването на реални работни места”. Така председателят на партия ГЕРБ Цветан Цветанов коментира в Плевен обсъждания днес от тройната коалиция бюджет за следващата година.

Според него само така ще се даде възможност с данъците, които плащат производителите и работниците, да се помогне за социалната политика в държавата. Цветан Цветанов каза още, че начинът, по който управляващите предвиждат да бъдт изхарчени парите, няма да има никакъв ефект в дългосрочен аспект. “Правителството няма дългосрочна визия какво реално се случва в държавата и просто иска да остави едно тежко наследство”, допълни още той.

Цветанов изрази мнение, че БСП ще се постараят с популистки действия да си запазят електорат, който винаги е традиционен в гласуването си. Последиците от това според него са, че тези, които вече са загубили доверие в българските институции и политическите партии, няма да отидат да гласуват. “Нашата цел е да стигнем до тези 45-50 % негласуващи българи, които да видят и да намерят алтернативата за гласа си”, каза още председателят на ГЕРБ.