Бардът Милен Тотев получи почетен знак на Ловеч на юбилейния Бардфестивал
Бардът Милен Тотев получи почетен знак на Ловеч на юбилейния Бардфестивал / Жанина Илиева

Бардът Милен Тотев получи почетен знак на Ловеч по време на юбилейния Бардфест Ловеч 2010. Отличието му бе връчено лично от кмета Минчо Казанджиев за принос в популяризиране на движението на бардовете и превръщането на Ловеч в една от културните столици на поетите с китара.

С традиционните вече фестивали на поетите с китара Ловеч продължава достойно музикалните традиции, каза снощи при откриването на 10-ия юбилеен Бардфест Минчо Казанджиев. Той припомни, че на първия Бардфест е имало 28 поети с китара и всяка следваща година в Ловеч са идвали все повече, защото през тези години се е раждало приятелство. Това е и емблемата на ловешкия фестивал - приятелството. Не случайно мото на фестивалите през годините бе „Събрахме се за цял живот".

Тази година фестивалът на поетите с китара премина изцяло под знака на 10-годишнината. В гала-концерта участваха наградени през годините бардове. Пръв в залата на читалище „Наука" пя Красимир Първанов, носител на първата награда от конкурса „Песента на моята любов".

Във фестивала участваха и Тодор и  Зорница Янкулови, които имат три награди от различните издания на Бардфеста - на Министерство на културата 2004 г., награда на името на Владимир Левков от 2009 г., и награда на община Ловеч 2002 г. След изпълнителите бяха и горещи популяризатори и  символи на бардовското движение у нас като Славимир Генчев, Красимир Йорданов, Пламен Сивов, Митко Динев, Геновева Цандева, Татяна Йотова и др.