Асланов предвижда победа на Първанов
Асланов предвижда победа на Първанов / netinfo

Има голямо разочарование към политическите партии в Област Плевен, това показва социологическо проучване на агенция “Афис”, представено днес от Юри Асланов.

Според него има висока степен на недоверие в политическите партии и институции в Областта, като това в най-малка степен се отнася за президентската институция. Що се отнася до президентските избори, проучването прогнозира победа в Плевен на Георги Първанов пред евентуалния кандидат Бойко Борисов с около 5%-8% преднина. Средната разлика между двамата в страната е между 10% и 12%, прогнозира Асланов.

Той допълни, че ако в момента се проведат избори в Плевенска област избирателната активност ще бъде близка до средната за страната-малко под 50%. Активността в областния център обаче, няма да надхвърли 20%, защото най-силно е разочарованието от политическите сили в град Плевен.

В допълнение социологът заяви, че в областта има една устойчива политическа партия БСП, която от края на миналата година задържа своето влияние без спад. Най-сериозно са пострадали позициите спрямо последните парламентарни избори на НДСВ и Атака.

Политическата ситуация в Област Плевен не е типична за средната в страната и може да се говори за едно преобладаващо червено влияние и интензивна динамика във всички останали политически групи, допълни още Юри Асланов.