Акцентите в регионалните вестници на 4 декември
Акцентите в регионалните вестници на 4 декември / netinfo
От страница 1 на плевенския всекидневник в.”Посоки” научаваме, че Плевен е избран за домакин на международна среща на потребителските организации. Подготвя се проект, който ще информира потребителите от региона за правата им при закупуване на стоки от съседни страни.

В Тотлебен 39-годишен издъхна след побой, нанесен му с метални пръти. Сигнал за това е получен на 1 декември в 18,32 часа в РПУ-Пордим. Мъжът бил открит в дома си в село Тотлебен в безпомощно състояние. Той е събирал кастреж от гора на Държавен горски фонд, изсичана законно от фирма.

В областта засяха над 800 000 декара с пшеница, пише на стр. 2 “Посоки”. С ръж засетите ниви са 855 декара, а с маслодайна рапица над 100000. Според най-новите данни от Областната дирекция „Земеделие и гори” в Плевенския регион остава да се засеят още 45045 декара с есенници, а всички агротехнически срокове за сеитба са вече минали. Най-много пшеница са засели стопаните в община Плевен – близо 150000 декара.

Д-р Зорница Въткова бе отличена с приз “Златен Хипократ” на Медицинския в церемония за връчване на дипломите на медиците. Това е събитието, което е привлякло вниманието на колегите от “Посредник” и е отразено на стр. 1 в днешния брой. Церемонията по изпращане на 28-я випуск на Медицинския университет в Плевен започна пред сградата учебното заведение и след шествие по улиците на града завърши в ДТ “Иван Радоев”.

По Коледа учителите чакат новите заплати, пише още “Посредник”. Междувременно учителските синдикати в Плевен са подготвили проект за споразумение с Общината за механизмите за разпределение на икономиите в сектора. През тази седмица се очаква да се проведе среща между учителските синдикати и кмета Найден Зеленогорски за обсъждане и евентуално подписване на споразумението.

На стр. 3 в “Посредник” днес ще откриете интервю с кмета на Община Кнежа Симеон Шарабански, който казва “Започваме с летящ старт втория мандат”. Както и подробности по това какви са причините да се удължи срока за броенето на бюлетини в Ловеч.

Голям материал, посветен на 130-годишнината от битката край Плевен с интересни подробности и сравнения между различните събития публикува “Посредник” днес на стр. 5. За ген. Тотлебен, за бойните сражения, за техния ход и за съоръженията ще прочетете интересни неща.