/ netinfo
По 150 лева от декемврийските си възнаграждения ще дарят общинските съветници в Кърджали за  закупуване на медицинска апаратура на МБАЛ”Д-р Атанас Дафовски”. Това обяви председателят на Общинския съвет Раиф Мустафа по време на последно за 2018 г. заседание.

На 10 декември започва раздаването на хранителни продукти в Кърджали за над 8 хиляди правоимащи

Решението е по повод писмо на изпълнителния директор на болницата проф. д-р  Тодор Черкезов,  в което е отправено искане към общинската администрация и ОбС за купуването на нова апаратура за близо 160 хил. лева.

Към инициативата, подкрепена от всички 41 общински съветници, се присъединява и ръководството на общинската администрация, което също ще предостави част от декемврийските си заплати, съобщи кметът инж. Хасан Азис.

7225 социално слаби от Кърджалийско ще получат по 100 лева допълнително за енергийни помощи

Средствата от 6 500 лв. ще бъдат дарени на отделението по неврология на лечебното заведение за закупуване на пациентен монитор, инфузионна помпа и две медицински кушетки. Кметът инж. Хасан Азис пое ангажимент на следващо заседание на Общинския съвет да внесе предложение, с което частта от над 150 хил. лв. за необходимата медицинска апаратура да бъде заложена в бюджета на общината за 2019 година.