“Панорама на читалищни идеи” в Кърджали
“Панорама на читалищни идеи” в Кърджали / netinfo

Добри модели и практики в българските читалища ще бъдат представени по време на еднодневна информационна среща, която ще се проведе на 7 декември 2006 г. от 10.30 часа в залата на НЧ “Обединение” в гр. Кърджали. Тя се организира в рамките на националната информационна кампания “Панорама на читалищни идеи”, съвместна инициатива на Министерството на културата на Република България и Фондация за развитие “Читалища”, подкрепена партньорски и финансово от Програмата на ООН за развитие.

Целта е да се популяризират новаторски устойчиви модели, добри практики и управленски подходи, прилагани през последните години в работата на читалищата. Ръководители на читалища от Търговище, селата Ясен, Телиш и Петърч, ще представят пред колегите си от област Кърджали личния си опит в търсене на съвременни възможности за развитие: разширяване на социалните функции, информационни, образователни и консултантски услуги, нетрадиционни културни и туристически продукти.

За участие са поканени 30 читалища от 4 кърджалийски общини - Кърджали, Момчилград, Черноочене и Джебел, кметовете и началниците на отделите “Култура” в тези общини, представители на местните медии.