/ Снимка: Дарик, архив
Стотици незаконно притежавани ампули със силно действащи вещества, които не са наркотични, и контрабандни цигари са били открити в хода на специализирана операция за противодействие на разпространението на акцизни стоки без бандерол на територията на ОД на МВР-Кърджали. Процесуалните действия са извършени от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в частен дом в Кърджали, на 12 март, около 10:00 часа.

При претърсването полицаите намерили 265 ампули силно действащи вещества, които не са наркотични, но придобиването и притежаването им е свързано с разрешителен режим. В същото жилище били открити и 2740 къса цигари от три марки без акцизен бандерол.

Ампулите и цигарите са иззети и са на съхранение в Областната дирекция. 48-годишният обитател на дома е задържан в полицейското управление в Кърджали за срок до 24 часа. Образувано е бързо производство по чл. 354, ал.1 и чл. 234, ал.1 от Наказателния кодекс за придобиване и съхраняване на силно действащи вещества без надлежно разрешение и за държане на акцизни стоки без бандерол, когато такъв се изисква по закон.
ОД на МВР-Кърджали