/ Павел Тенчев
Към бъдещата индустриална зона в Кърджали е проявен инвеститорски интерес от логистични и производствени фирми в страни като Германия, Франция, Турция, а също така и от България. Това обяви днес на брифинг областният управител Никола Чанев.

6 фирми проявили интерес към бъдещата индустриална зона на Кърджали

Той опроверга появилите се в медиите информации и коментари, че проектът за индустриалната зона е провален. Напротив - той е представян на много форуми в страната и по света като един перспективен проект.

Национална компания „Индустриални зони е представила проекта за индустриалната зона край Кърджали в страни като великобритания, Германия, Австрия, Италия, Чехия, Дубай, Южна Корея, Турция, Индия, Иран, Сърбия и други, каза областният управител Никола Чанев. Във това го е убедила изпълнителния директор на Национална компания „Индустриални зони” Антоанета Барес.

А що се отнася до слуховете за спиране на проекта, Чанев коментира, че те се подхранват от възникнала технологична грешка при обявяване на обществената поръчка за избор на изпълнител, която поставя в неравностойно положение участниците в обществената поръчка. Ще бъде обявена нова обществена поръчка, категоричен бе областният управител.