/ Народно събрание
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева присъства на тържествения Богоявленски водосвет в Кърджали, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание..

Йордановден - традиции и обичаи (ВИДЕО)

Тя прие строя на представителните роти на Съвместното командване на Специалните операции, начело с генерал-майор Явор Матеев. Водосветът беше отслужен от Негово Високопреосвещенство пловдивският митрополит Николай в манастира „Св. Йоан Предтеча“.

По време на ритуала бяха осветени войнските знамена. Цвета Караянчева присъства на традиционното хвърляне на кръста във водите на река Арда и на ритуала за деца, който се състоя в специален басейн в двора на манастирския комплекс.

Председателят на Народното събрание поздрави Величко Карабоюков, който извади кръста от реката и Васил Атанасов, уловил разпятието в басейна, и им пожела да се радват на здраве и благодат през цялата година.

Йотова: В деня на Богоявление величавата фигура на Христо Ботев отново ни събира заедно (СНИМКИ)

Стотици християни в Кърджали почетоха Йордановден - денят, в който православната църква чества кръщението на Исус Христос. Негово Високопреосвещенство пловдивският митрополит Николай отправи молитва за закрила и благодатна сила на христолюбивото българско войнство, за мир над Отечеството ни и по света, за здраве и преуспяване на православния ни народ.

След тържествената церемония, официалните гости разговаряха с децата от неделното училище по вероучение.