/ Павел Тенчев
Благотворителната кампания „да подарим надежда за Коледа”, която се проведе под егидата на областния управител на Кърджали, събра 16 142 лева за интензивния сектор на детско отделение на Кърджалийската болница.

12 двойки с репродуктивни проблеми подпомогна с по 2000 лв. община Кърджали през 2018 г.

Това съобщи на пресконференция областният управител Никола Чанев в присъствието на директора на лечебното заведение проф. д-р Тодор Черкезов и партньорите в кампанията - представители на НЧ „Обединение 1913”, Дирекция „Социално подпомагане” и РУО.

Със средствата, събрани от кампанията ще бъдат закупени един пациентен монитор за наблюдение на жизненоважните функции на децата, един детски електрокардиограф, два апарата за инфузионна интензивна терапия и два инхалатора за деца, които се нуждаят от белодробни инхалации.

Председателят на парламента си купи от благотворителен базар компютър, сглобен от ученици

Над 50 училища от областта се включиха чрез различни прояви в коледната кампания
за събиране на средства за детското отделение на болницата. Най-голямата сума е събрана от ЕГ „Христо Ботев” в Кърджали на стойност от близо 7 хиляди лева, посочи областният управител.

Проф. д-р Тодор Черкезов благодари за благородната инициатива и подчерта, че освен необходимостта от дарението, много важна е и съпричастността, проявена от дарителите.  По думите на д-р Черкезов детското отделение в болницата е единственото в областта, а ежегодно през него преминават и се лекуват около 1000 деца.