Нов протест срещу безводието готвят за неделя жители на село Самораново, община Дупница.

Те ще се съберат при "барикадите" в Дупница, от 9:00 часа Това каза кметът на селото Райко Цветков. "Протестът не е само заради липсата на вода. Той е и срещу качеството на подаваната вода.

На фона на жегите: Самораново е пред в бедствено положение заради безводие

На селото е нужен и нов водопровод, защото след пускането на новия затвор, който ще е голям потребител на вода, тя въобще няма да достига до жителите на селото", каза Цветков.

Според него това ще означава, че местните ще имат проблем с водата вече не само през лятото, но и през всички останали месеци.

"Протести ще има, докато не постигнем това, което заслужаваме - достатъчно количество вода и нормална "ВиК" услуга", каза още кметът на Самораново. Той очаква в протеста да се включат повече от сто жители на селото.

Мирен протест на жителите на село Самораново, община Дупница, заради системната липса на вода за битови нужди, се състоя на 8 август пред сградата на общината в Дупница.

По-късно след среща при областният управител на Кюстендил Александър Пандурски и кметовете на деветте общини в областта, кметът на Дупница Първан Дангов каза, че в Министерството на регионалното развитие и благоустройството е разписало проект за ремонт и реконструкция на водопровода в Самораново. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Елица Иванова, БТА