Засилено полицейско присъствие за изборите в Бобошево
Засилено полицейско присъствие за изборите в Бобошево / netinfo

Служба “Документи за самоличност” ще издава ускорено лични карти на граждани с постоянен адрес в община Бобошево. Тези, които са подали заявления до 28 октомври 2008 г. за издаване на лични карти, ще ги получат в съкратен срок – до събота, 1.11.2008 г., така че да могат да гласуват с тях.

Гражданите, чиито документи са загубени, откраднати, унищожени или повредени, ще могат да гласуват с временни удостоверения, доказващи самоличност. Те ще бъдат издавани от РУ на МВР – Дупница от днес до петък, от 8.30 до 17.30 часа, а в събота, 1 ноември, от 8.00 до 17.00 часа.

Удостоверенията ще се издават безплатно, след като е регистрирано в системата подадено заявление за издаване на документ за самоличност. Към заявлението трябва да бъде приложена актуална снимка.

Служители на МВР – полицаи и пожарникари, ще се грижат за реда и охраната на всички секционни избирателни помещения и на администрацията, ангажирана с провеждането на изборите за кмет на община Бобошево.

Засилено полицейско присъствие ще има в критичните точки на общината, за да се гарантира редът, да не се допускат инциденти и да бъде осигурена възможност на гражданите да упражнят правото си на глас, информират от ОД на МВР-Кюстендил.