Вергил Кацов ще ръководи Икономическата комисия. ГЕРБ са сърдити
Вергил Кацов ще ръководи Икономическата комисия. ГЕРБ са сърдити / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил

Вергил Кацов бе избран за председател на постоянната комисия по икономическа политика в Общински съвет-Дупница Председателят на групата на ОДБ е икономист и член на комисията от 6 години. Той заема мястото на Владимир Владимиров, който ще е председател на ОС през следващата половин година. 18 съветници от ОДБ, БСП и Лидер подкрепиха кандидатурата на Кацов. 5-тима съветници от ГЕРБ гласуваха против, а 6- ма се въздържаха. От ГЕРБ бяха предложили д-р Матей Попниколов, който в момента е секретар на комисията

Вергил Кацов ще ръководи Икономическата комисия. ГЕРБ са сърдити
netinfo
.
"Целта ми е Икономическата комисия да бъде работеща и да генерира идеи, които да намерят подкрепа в Общински съвет", заяви Кацов след заседанието на Общински съвет. Той подчерта, че едно от намеренията на комисията е да се наложи прозрачност, за чието изпълнение е поискана информация за финансовото състояние на общината през последните две години. Новоизбраният председател на Икономическата комисия изрази учудване, че община Дупница ще отговори само на два от 12-те въпроси, зададени й от комисията.
Ивайло Атанасов от Лидер да попълни състава на Икономическата комисия, решиха още съветниците, така Общинският съвет спази квотния принцип за членство. За да бъде изпълнена договорката между председателите на групи, постигната още при структуриране на градския парламент преди 2 години, съветниците отхвърлиха искането на ГЕРБ член на комисията да стане Бисер Кирилов.

 

Решението предизвика недоволството на ГЕРБ, които ще подготвят свое преразпределение на местата в постоянните комисии, което да бъде обсъдено на следваща сесия.
"Аз лично ще обжалвам това решение", закани се директорът на РЗОК- Кюстендил и съветник от ГЕРБ д-р Матей Попниколов. Той обвини колегите си от ОДБ, БСП и Лидер, че формират ново мнозинство в Общинския съвет и призова за честност към гражданите, за които трябва да е ясно, че именно те, а не групата на ГЕРБ носят отговорност за решенията на местния парламент.