Васил Иванов от ББЦ: Държавата трябва да се погрижи за отчаяния си народ
Васил Иванов от ББЦ: Държавата трябва да се погрижи за отчаяния си народ / Дарик- Кюстендил,архив

Отчаяние е ключовата дума, която характеризира срещите на кандидатите за депутати на коалиция България без цензура в Кюстендилски избирателен район. Държавата трябва да се погрижи за народа си, категоричен бе пред Дарик областният координатор на ББЦ и втори в листата на коалицията Васил Иванов.
"На евроизборите показахме доста добър резултат в областта, хората повярваха на мен и екипа ми. Подкрепиха ни, за малкото време, в което направихме структурите и това ме мотивира тези хора да бъдат представени в Народното събрание, с една по- голямо група и да станем непреодолим фактор в управлението в страната и без нас да не може да се състави правителство. ББЦ носи новия заряд, новите лица, никои от нас не е участвал в управлението и ние да покажем какво можем като партия и личности", заяви Васил Иванов.

Другото което го мотивира да участва в изборите са проблемите на адвокатурата. Той участва в работна група от председатели на адвокатски съвети, която готви промени в много закони, в помощ на българската адвокатура. Проектът за нов Закон за адвокатурата не можа да влезе в Правна комисия и Пленарна зала, защото правителството подаде оставка и се насрочиха извънредни избори.
"Колегите от страната ме подкрепят, защото се оказа, че аз съм на най- предно място в листа от адвокатите, които сме двигатели за тези промени и получавам подкрепа от цялата страна и членове на Висшия адвокатски съвет. Ние имаме желание да променим ГПК, Закона за нотариусите и Закона за частните съдебни изпълнители, сега действащите закони бяха направени на лобистки принцип и е необходима промяна. Не може най- голямата гилдия в страната, ние сме 12 500 адвоката, да бъде поставена едва ли не на колене. Считам, че чрез ББЦ ще мога да прокарам идеите на българската адвокатура", каза още вторият в листата на ББЦ Васил Иванов.

Относно приоритетите на ББЦ за Кюстендил и областта, Иванов коментира, че всички бъдещи депутати трябва да работят в екип.
"Аз като общински съветник следя отблизо всички проблеми на община Кюстендил. Не мога да отрека и да си кривя душата, за доброто, което направиха колегите Калфин и Манолова за развитието на града- балнеология, подобряване на инфраструктура, проектите които се реализираха са много добри и се надявам всеки, който стане народен представител да продължи да работи в тази посока. Каузата Кюстендилска област трябва да се приеме от 4- та бъдещи депутати. Има регионални проблеми, които трябва да се решават. Мащабни проекти като този за регионалното депо, трябва да се реализират, защото в противен случай ни очакват големи санкции от ЕС. Бяха спрени и проектите за водния цикъл в Кюстендил и Дупница", каза пред Дарик Васил Иванов.
Лидерът на партия ББЦ в областта призова да се гласува с №13 в бюлетината и декларира, че с партньорите от ЛИДЕР и ЗНС действат в екип, за общата кауза- коалиция ББЦ да има депутат от 10 МИР- Кюстендил.