/ iStock
От 30 септември Районното управление в Кюстендил и Сектор „Пътна полиция“ съвместно с Община Кюстендил извършват специализирана полицейска операция за установяване на нарушения извършени от водачи на индивидуални електрически пътни превозни средства, съобщи началникът на "Охранителна полиция" комисар Васил Паргов пред журналисти. До момента само от служители на ОД МВР Кюстендил са установени 76 нарушения, за които са съставени 50 акта.

Комисар Паргов добави, че от днес до краят на седмицата тече специализирана полицейска акция ROADPOL, която цели да респектира водачите на моторни превозни средства (МПС) да не отвличат вниманието си по време на шофиране. 

За периода от 30 септември до 6 октомври на територията, обслужвана от Областната дирекция на МВР в Кюстендил са възникнали четири пътнотранспортни нарушения. Установени са трима водачи да управляват МПС след употреба на алкохол, като в два от случаите техническото средство е отчело над 1,2 промила концентрация на алкохол. На територията на Районно управление (РУ) Рила е установен водач, който управлява под въздействие на наркотични вещества или техните аналози.

Общият брой на установените нарушения са 591, като 444 са свързани с ограничения на скоростта.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Кореспондент на БТА в Кюстендил Ярослав Ставрев