Търсят бялото Жигули блъснало 70- годишната баба Добринка, помагат камери
Търсят бялото Жигули блъснало 70- годишната баба Добринка, помагат камери / Личен архив

Продължава издирването на лек автомобил, бял на цвят, който блъсна жена на бул. "Македония", срещу пицария "Роял" и избяга, потвърждават от ОД МВР- Кюстендил.
По информация на Дарик, издирва се автомобил "Жигули". След инцидента, шофьорът е спрял на метри по- нагоре, най- вероятно е мислил какво да направи и е решил да избяга. Очевидци на ПТП са дали показания, че става дума за пълен, възрастен мъж. Дарик научи, че "Жигулито" е снимано от камерите за видеонаблюдение и след като се разчете точния му регистрационен номер ще бъде установен неговият собственик.
Пострадала жена- Добринка Цекова е на 70 години. Тя е с черепно- мозъчна травма, фрактура на дясната лопатка и има 4 счупени ребра. Има опасност за живота й. Настанена е в кюстендилската болница.

"Състоянието й остава тежко", каза за Дарик директорът на болницата д- р Александър Величков.

По време на инцидента Добринка Цекова е била заедно със съпруга си, който е леко пострадал. Жената не е пресичала, а е заобикаляла един от спрените на платното автомобили, когато е блъсната.

Слушатели на Дарик и читатели на Дарик Нюз настояват за регулиране на движението на кръстовището на бул. "Македония" и ул. "Петър Ников", с маркировка и пътни знаци, както и за поставянето на осветление.

С опасност за живота, в столично здравно заведение е транспортирана 80- годишната баба, блъсната от товарен автомобил в центъра на Сапарева баня вчера. Тя е изкочила внезапно на пътното платно, информират от полицията.