Тропическа градина в центъра и голям асансьор до Хисарлъка искат кюстендилци от кмета
Тропическа градина в центъра и голям асансьор до Хисарлъка искат кюстендилци от кмета / netinfo

141 предложения до кмета Петър Паунов са отправили кюстендилци по време на кампанията- "Поискайте от кмета". Най- много са исканията за подобряването на инфраструктурата- асфалтиране на улици, облагородяване на междублоковите пространства; изграждане на кино, закрит плувен басейн и производствени предприятия; привличане на инвеститори в туризма; да бъдат осветени паметниците на клутурата. Младите хора искат спортни и детски площадки и висше учебно заведение.

Сред по- атрактивните предложения публикувани в сайта на общината са: / публикуваме без редакторска намеса /

Георги Димитров Стоименов – 57г.- Много бих искал да бъдат възстановени езерата /и двете/, заедно с тунела между тях. Да бъдат монтирани циркулационна помпа и модерни външни биофилтри.Да бъде преустановена практиката, всяка Коледа да бъде унищожавано по едно разкошно 30-40-годишно иглолистно дърво, което да бъде захвърлено след празниците. Може да бъде засадено малк встрани от площада – живо дърво (може би сребриста елха), която да се украсява всяка година.

Да бъде построен в центъра на града павилион с тропическа растителност – зимна градина. При качествена ПВЦ дограма, с троен стъклопакет. Разходите за отопление ще бъдат минимални. Такъв павилион ще бъде прекрасно място за посещение от деца и възрастни.

Силвия Стоилова- Предлагам “Хисарлъка” да бъде свързан с града от мястото на летния театър до ресторанта на “Хисарлъка” с асансьор – голям.

Денис Валериев Стаменов – 13г.- Аз искам да се премахнат уличните кучета, защото в някои случаи нападат хора.

Екатерина Пенева и Николина Илиева- Да се направи подлез на пазара и да се промени същия. Да има висше заведение в града.

Да се разшири гробищния парк, защото се задава лош живот.

Димитър Георгиев Янков – Г-н Кмете, живея на ул.”Ангел Кънчев”бл.15 – междублоковото пространство е направено на градинка за зеленчуци, лозя, овощни градини. През летния сезон всеки от живущите полива от патентната вода и на общия водомер отчита открадната вода и всички останали плащаме. Моля, вземете под внимание тези неща.

Капка Матуска – моля да бъде възвърната славата на града на курортен град, защото градът ни безспорно има всички природни дадености да стане туристическа атракция за много хора.

Стойне Велиновски – 60 г. – да се задължат фирмите на територията на гр. Кюстендил да изписват имената си първо на кирилица след това на друга писменост, както изисква закона, като се има в предвид, че сте юрист, това е повече от необходимо.

Мария Ангелова – 15г. – г-н кмете, младежта на град Кюстендил искаме едни голям красив фонтан. Също така искаме повече заведения като боулинг зала, кино, закрит басейн и т.н.

Андон Андонов – ако можете направете кръгово движение на кръстовището зад Театъра.