/ БГНЕС
Голям скален къс се откъсна от склон в Дупница и проби три от 16-те гаража край река Джерман. Срутването стана в ранния следобед в събота.

БГНЕС

За щастие няма пострадали при инцидента. Засегнатите гаражи са на живущи на ул. „Пиротска“, намираща се на отсрещния бряг на река Джерман. Първата къща на ул. „Кулата“ пък е само на 50-на метра от срутището.

БГНЕС

Районът е отцепен с ленти, улицата е без изход след срутването, продължава в пътека покрай тунела, за да се отиде до жп-спирката на входа на Дупница. Зад срутването, което е от около 10-на кубични метра, е прокопан вторият по ред тунел на жп линията София-Кулата.

Огромна скална маса се срути в подножието на местността „Кулата“ в Дупница

Срутването е вследствие на дъждовете от последните дни, възможна причина са и вибрациите от преминаващите през тунела влакови композиции.

БГНЕС

След откъсването си скалата пада върху гаражите, разбива се на късове камъни, плочите на три от тях са пробити. В тях не е имало автомобили, последният засегнат гараж е мебелиран. Другите два са пълни с камъни и счупените плочи.

БГНЕС

„Жена и свлачище тръгнат ли, спиране няма”, така обобщи ситуацията Борислав Китов. Над срутилия се скат се е намирала стражева кула с крепост от V-VI-ти век, в съседство с нея е издигнат кръст в памет на загиналите във войните.
БГНЕС