Съмнения, че хотел в Сапарева баня има незаконен топлопровод
Съмнения, че хотел в Сапарева баня има незаконен топлопровод / Маргарита Петрова

Община Сапарева баня ще глоби собственика на хотел  „Илиевата къща" в курортния град заради разкопан тротоар. Според съветниците от ГЕРБ, с действията си Божидар Калвин се опитва да прикрие незаконно отклонение на топлопровод. Представителите на управляващата партия поставиха въпроса на последната сесия на ОС.

На място е отишъл и председателят на ОбС Петър Чучуганов. Изключва се ВиК авария, защото управителят на водното дружество не е уведомен за възникнала авария на въпросната улица. Припомням, че по време на сесията миналата седмица беше взето решение да се направи проверка на хотела, заради съмнения за нарушения.

Кметът Сашо Иванов обясни, че разрешение за разкопаване на тротоара не е давано и поради тази причина Калвин ще бъде глобен. Що се отнася до сигнала за злоупотреба, предстои да бъде извършена проверка и ако се установи, че действително съществува незаконно отклонение случаят ще бъде предаден на прокуратурата. Сашо Иванов уточни, че улицата е асфалтирана през 2005 година и ако хотела е свързан с топлопровода, той се е включил преди това.

На прокуратурата ще бъде предаден и Николай Ангелков, за който бе установено, че незаконно се е включил към топлопровода. Това беше взето като решение на последната сесия, а предложението за тази мярка дойде от групата в ОбС „Градим Сапарева баня".