/ iStock/Getty Images
От началото на годината
От началото на годината Районният съд в Дупница е наложил наказания на 40 шофьори заради управление на моторно превозно средство /МПС/ след употреба на алкохол или наркотични вещества, съобщиха от съда. Свършилите до момента такива наказателни дела са 42.

По две дела производствата са прекратени - едното, поради смърт на обвиняемия, а другото - защото съдът не е уважил направеното искане за одобряване на сключеното споразумение между прокуратурата и защитата на обвиняемия.

Оставиха в ареста съучастник в побой над мъж в Дупница

Останалите 40 дела са приключили с осъдителни присъди и споразумения. Вчера, съдът се е произнесъл по две такива дела. По първото - Димитър М. от Дупница /39 г./ е бил заловен да управлява с концентрация на алкохол в кръвта от 2,92 промила; наложено му е наказание "лишаване от свобода" за срок от една година, с тригодишен изпитателен срок, и глоба в размер на 500 лв.

Обвиняемият е лишен от правото да управлява МПС за срок от една година. С "лишаване от свобода" за четири месеца с тригодишен изпитателен срок е наказан и Кирил К. /47 г./, засечен да управлява с концентрация на алкохол от 2,22 промила.
БТА