Съдът отказа на адвокатите на Братя Галеви и даде ход на делото за конфискация на незаконно придобито имущество
Съдът отказа на адвокатите на Братя Галеви и даде ход на делото за конфискация на незаконно придобито имущество / Дарик- Кюстендил, архив

Съдия Таня Костадинова даде ход на делото за конфискация на незаконно придобитото имущество на "Братя Галеви" и техните съпруги, като не уважи иска на 8- те служебни защитници за отлагане. Адвокатите поискаха Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество да посочи точно кое имущество иска да бъде конфискувано, при положение, че има влязла в сила присъда, в която е записано, че се отнема 1/3 от имуществото на Пламен Галев и 1/4 от това на Ангел Христов.
Съдия Костадинова отговори, че ще постанови това деление в крайното си решение по делото.
Адвокатите оспориха и искането на Комисията, защото било подписано от нейния зам.- председател, а не от председателя, който към този момент е бил заменен с друг. Съдията отхвърли това искане като неоснователно, защото зам.- председателя има право да подписва такива документи, когато замества председателя.
Представителите на Комисията се запознаха с отговорите на 8- те служебни защитници по техните искания и дадоха свое становище по тях. В почивка, с новите факти се запознават и адвокатите. Делото продължава.
Цената на иска за отнемане на придобитото от престъпна дейност имущество е на обща стойност 4 250 189, като от всяко от двете лица се претендира приблизително половината от посочената сума.