Съдии от Карлово и Монтана, и прокурор от Радомир спечелиха място за съдии в РС-Кюстендил
Съдии от Карлово и Монтана, и прокурор от Радомир спечелиха място за съдии в РС-Кюстендил / Дарик Нюз,архив

Елисавета Деянчева, Светослав Петров и Александър Ангелов спечелиха конкурса за съдии в Районен съд- Кюстендил. Обявени бяха 3 свободни места, като за тях не се яви нито един прокурор или съдия от Кюстендилска област. ВСС обяви класирането след събеседване с кандидатите.
Елисавета Деянчева е съдия в Районен съд- Карлово. Тя е посочила като свое първо желание работа в РС- Кюстендил и е класиране с оценка от 5, 79.
Първото желание на Светослав Петров също е било да започне работа в Кюстендил, като има оценка 5, 91. Петров е прокурор в Районна прокуратура- Радомир.
Александър Ангелов е един от кандидатите в конкурса с оценка 6,00. Той е съдия в РС- Монтана. Класиран е за РС- Кюстендил, като второ негово желание. Първото му желание е било за Софийски районен съд, където са класирани други трима кандидати с оценка- 6, 00.
Припомням, при миналогодишният конкурс за работа в Районен съд- Кюстендил нямаше нито един кандидат. Тогава, юристи коментираха, че ВСС трябва да обяви "отворен конкурс", с възможност да кандидатстват и адвокати.