Станчева уволнява двама от временната заетост в Дупница
Станчева уволнява двама от временната заетост в Дупница / netinfo

13

работници от Програмата за временна заетост са дали писмени обяснения за неявяване на работа и напускане на работното си място преди приключване на работния ден. На двама ще бъдат прекратени предсрочно трудовите правоотношения, заради направени от тях повече от две отсъствия от работа, информира зам.- кметът по социалните дейности на Дупница Илинка Станчева.

Тя изрази недоволството си от работата на назначените по Програмата за временна заетост. Хората нямат създадени трудови навици и е трудно да бъде създадена такава организация, каквато на нас ни се иска, коментира Илинка Станчева. “Всяка сутрин отговорниците дават указания и препоръки, но считам, че добрата координация и организация на работа зависи от всеки един човек поотделно”, каза Станчева. Тя уточни, че именно това е и причината за големия брой на освободените от работа от началото на годината.

Министерството на труда и социалната политика даде шанс да работят онези, които не са работили по Програмата и това малко усложни нещата, защото се оказа, че това са хора, които нямат създадени трудови навици. Това обаче дава възможност на всеки, който иска да прехранва семейството да намери своето място, като работи съвестно и отговорно, без да се опитва да хитрува”, каза още Станчева.

От началото на годината са уволнени повече от 50 човека по Програмата, заради системни отсъствия, като се забелязва намаляване и на издаваните болнични листове в сравнение с минали години.