Спортното училище с 4 номинации пред фондация Димитър Бербатов и с помощ за БГ Коледа
Спортното училище с 4 номинации пред фондация Димитър Бербатов и с помощ за БГ Коледа / netinfo

Четирима ученици ще номинира пред фондация "Димитър Бербатов" Спортно училище "Васил Левски"-Кюстендил. Това са волейболистката Вероника Бежандолска и борците Нели Шомева, Слави Въжарски и Милослав Методиев.

Методиев е Спортист №1 на училището за 2008 и 2009 години, а Бежандолска получи и специална грамота от федерацията по волейбол за най-перспективен състезател, при родени 1992 г.

Крайният срок е днес - 31 декември, а официалният сайт на фондацията предупреждава, че номинирането става по-бавно заради големия интерес.

"Постиженията на български деца през годината е победа, заслужаваща специално внимание. Ние искаме учениците, които не просто имат талант, но и работят върху него и печелят награди, да знаят, че трябва да са особено горди с тях! Ние искаме тези деца да са утрешните успели българи, а днес - да са лидерите в своите училища!", е мотото на кампанията.

Ще бъдат наградени общо девет деца от български училища в страната: по три във всяка област и по едно във всяка възрастова група (от І до ІV клас, от V до VІІІ клас и от ІХ до ХІІ клас) за съответната област. Областите са- Спорт, Изкуства, Наука, а преценката по точкова система ще е на специално жури. Отделно на същия принцип ще бъдат наградени децата от българските училища зад граница. Одобрените номинирани, независимо дали ще бъдат наградени, ще бъдат включени в книгата "Успелите деца на България", която Фондация "Димитър Бербатов" ще издаде и за 2009 г.

"Няма успех без първа крачка. След нея идват стъпалата нагоре, за които талантът има нужда от усилия и характер", казва Димитър Бербатов.

Спортно училище "Васил Левски"-Кюстендил събра и внесе по сметките на Българската Коледа 267,73 лв. Акцията бе по време на Коледното тържество, по обявяване и награждаване на най- добрите спортисти на училището.