Собствениците на автокъщи в Дупница искат прозрачност
Собствениците на автокъщи в Дупница искат прозрачност / netinfo

Над 20 автомобила са конфискувани при акция в автокъщи в Дупница тази нощ. Акцията е проведена в присъствието на районния прокурор Величка Шопова и е на полицейските управления в Дупница и Кюстендил, следователи, дознатели и служители на Агенция „Митници”.

Между 3 и 10 хил. лв. струват автомобилите, но в никакъв случай те не са луксозни ”, обяви на пресконференция Вергил Кацов, председател на сдружението на автотърговците в Дупница и общински съветник в местния парламент. Според него автокъщи се затварят за дни или се запечатват офисите им , а през нощта и без присъствието на собствениците се разбиват и изземват автомобили.

Кацов коментира един от случаите, в които дори е взломена ключалката на автомобил, оставен с протокол за отговорно пазене.

“Ние не сме против тези проверки, а начина по който се провеждат - все едно, че тук действа някаква престъпна група, а това е средният и дребният бизнес, хиляди хора са ангажирани в тези 50 - 60 автокъщи”, каза още той. Оставаме с усещането, че тези проверки са тенденциозни.

Това е хлябът на 1/3 от дупничани, а от както започнаха проверките, последните няколко дни, в автокъщите не е влизал нито един човек, коментираха дошлите на пресконференцията собственици на автокъщи.

Сдружението на вносителите на автомобили “Дупница ауто” излизат с декларация във връзка с масираните проверки по автокъщите, те настояват обществеността да бъде своевременно, обективно и пълно информирана за резултатите от проверките на прокуратура, митници, ДАНС, МВР, НАП.