/ Влади Владимиров
Няма бедстващи хора на територията на Община Кюстендил. Няма проблеми с движението на училищните автобуси, сочи актуалната информация към тази сутрин от оперативния щаб към Общината.

Снежната покривка в Кюстендил е около 35 см., а по високите части от общината е над 50 см. Поддържа се постоянна връзка с кметовете и кметските наместници по места.
 

Снежен тротоар
Влади Владимиров


“Създадена е необходимата организация. Предстои фирмата, която поддържа четвъртокласната пътна мрежа да съдейства за разчистване на път в село Полетинци, за да се осигури достъп на линейка до болен мъж.

Заедно с кмета на Соволяно ще отнесем продукти от първа необходимост на двама възрастни хора от една от махалите, като преди това ще проправим път с високопроходима техника”, каза за Дарик Ивайло Чалъков, експерт Отбранително- мобилизационна подготовка.
 
Екипите на ОП "Чистота" след намаляване на снеговалежите, са започнали през нощта и действия по опесъчаване на главните пътни артерии в Кюстендил. Предприятието разполага на склад и с 60 тона морска сол, срещу заледяване.

Пътищата на територията на областта са изчистени и проходими при зимни условия

“Проблеми имаме с малките улици в крайните квартали, където има шахматно паркирани автомобили и е затруднено почистването”, допълни Чалъков.
Той припомни, че сигнали могат да се подават на горещия телефон в общината - 078/ 55 12 11.

Екипът на Дарик подадохме сигнали на граждани за непочистени тротоари, по главната улица "Цар Освободител", срещу Стадион Осогово.

Очаква се спад в температурите в следващите дни, до -20 градуса.

Дарик- Кюстендил