/ Дарик- Кюстендил
Няма сигнали за бедстващи хора в Община Кюстендил, включително и от високопланинските села. Всичките екипи на Пътно поддържане, "Булплан инвест", които се грижат за 4-та пътна мрежа и ОП "Чистота", които отговарят за града са на линия.

Затвориха пътя Кюстендил-ГКПП „Гюешево“ за тирове над 12 тона

"При нужда могат да се ползват и моторни шейни,
но няма да се оставят бедстващи хора", коментира Ивайло Чалъков, експерт Отбранително- мобилизационна подготовка в общината.
 
Само една машина е блокирала сутринта, при плаца на пожарната в Кюстендил, но веднага е заменена с друга, за да се разчисти подхода на пожарните автомобили.

Пътищата от републиканската пътна мрежа в област Кюстендил са проходими

Има сигнали само от по-високите, крайни квартали на Кюстендил, че не е проходимо, но и там ще се почисти, да са спокойни гражданите. Все още вали и сняг.

Единствено сигнали има за Блатец, Лисец и Дождевица и там утре ще се чисти, както и в махала Мазнево, на село Вратца, където днес не са успели да смогнат, допълни Ивайло Чалъков.

Община Кюстендил: Градът е проходим при зимни условия (СНИМКИ)

“Работи се съгласно оперативните планове, по приоритети на важност, няма да се остави непочистено по населените места, поддържаме връзка с кметовете и кметските наместници, почистваме при нужда и до гробищните паркове. Главните пътни артерии до магазини и здравни пунктове са изчистени. Вече по махленските пътища се грижат и самите кметове”, коментира още Чалъков.
 
Дарик- Кюстендил