Разпитват още свидетели по делото срещу Любомир Анчев
Разпитват още свидетели по делото срещу Любомир Анчев / Дима Кирилова,Дарик радио

Делото срещу бившият областен управител Любомир Анчев ще продължи днес, като това ще е четвъртото заседание. На първите три заседания през юли, в три поредни дни бяха разпитани всички явили се- 52 свидетели. Анчев е обвинен  в превишаване властта и правомощията си, с цел да набави за другиго - за „Консорциум за инженерингови проекти и строителство" ДЗЗД, представляващ обединение от „Люко-К" ООД и „Стройпроект" ООД, облага на обща стойност 486 530,79лв. и от това са могли да настъпят немаловажни вредни последици в размер на 486 530,79 лв. за централния бюджет на Република България.

Съдът, под председателството на съдия Йоланда Цекова прие и назначените в хода на досъдебното производство експертизи. Защитата на Анчев не поиска нови.

Предстои да бъдат разпитани свидетелите, които не се явиха на заседанията до момента или бяха нередовно призовани, общо 12 души. При ново неявяване, съдия Цекова ше разпореди принудително им довеждане в съда. Показания вече дадоха кметът на Кюстендил Петър Паунов, депутатът Валентин Микев, бившият областен управител Даниела Годинова, директорът на Областно пътно управление и др.

Любомир Анчев е директор на Спортно училище "Васил Левски".