Разпитват областният управител на Русе по делото срещу Любомир Анчев
Разпитват областният управител на Русе по делото срещу Любомир Анчев / Дима Кирилова,Дарик радио

 С разпита на 10 свидетели продължи днес делото срещу бившия областен управител Любомир Анчев. Сред тях е Стефко Бурджиев , областен управител на Русе, който през 2009 г. е бил главен директор на Гражданска защита.

Анчев е обвинен  в превишаване властта и правомощията си, с цел да набави за другиго - за „Консорциум за инженерингови проекти и строителство" ДЗЗД, представляващ обединение от „Люко-К" ООД и „Стройпроект" ООД, облага на обща стойност 486 530,79лв. и от това са могли да настъпят немаловажни вредни последици в размер на 486 530,79 лв. за централния бюджет на Република България.

Съдът, под председателството на съдия Йоланда Цекова разпита управителя на консорциума Светозар Бъчваров.

Той разказа за това как е бил поканен от бившият областен управител да направи спешно ремонт на пострадалите участъци.

Светозар Бъчваров обясни , че са извършили повече работа от договорената ."Още януари се оказа , че задачата за с. Сажденик и отнесеният напълно там път е по- голяма от възложената. Ние трябваше да спрем или да продължим, за да завършим пътя. Решихме да рискуваме и продължихме. Уведомихме и областния управител и община Кюстендил, че финансовия ресурс значително надхвърля договореното", заяви пред съда Светозар Бъчваров.

Той каза още, че е наясно с клаузата по договора, която не позволява сумата по него да се надвишава.