Ранно пенсиониране за миньорите и гъвкаво за всички, на които не им достигат 2 г., предлага Манолова
Ранно пенсиониране за миньорите и гъвкаво за всички, на които не им достигат 2 г., предлага Манолова / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

В изпълнение на ангажимент, поет към миньорите от Бобов дол, депутатът от БСП Мая Манолова е вносител на законопроект, с който да се удължи срока за ранно пенсиониране с 3 календарни години, за работещите Първа и Втора категория труд.
След 01.01. 2015 г., всички работници от тези категории ще имат проблеми и с пенсионирането, защото няма достатъчно средства в пенсионните професионални фондове, обясни Манолова. Тя се надява на подкрепа от другите парламентарни групи, защото промените засягат и работещите в металургията, транспорта.
"Даваме си сметка, че това са само част от необходимите промени в пенсионната реформа. Ние ще настояваме да се замрази пенсионната реформа с 1 година, с оглед буксуването на преговорите за ново правителство и нуждата след това от широк дебат за всички реформи в системата", коментира Мая Манолова.
БСП подготвят законопроект за гъвкавото пенсиониране, за хора, на които не им достигат до 2 години стаж или възраст за пенсиониране, които да могат да се пенсионират срещу частична пенсия. "Работодателите трудно наемат на работа хора над 55 години", допълни депутатът от БСП.