Поставят допълнителни знаци в центъра на Дупница ?
Поставят допълнителни знаци в центъра на Дупница ? / Маргарита Петрова, Дарик радио

Директорът на Областна дирекция на МВР комисар Георги Джоглев препоръча преглед на знаковото пространство в община Дупница. Това той направи по време на среща инициирана от депутата от ГЕРБ Емил Гущеров и съветниците на партията в местният парламент.

Началникът на КАТ Боян Десподов очерта по-голяма част от проблемите. Поставяне на допълнителни пътни знаци забраняващи паркирането при бившата баня в Дупница поиска Десподов, както и преглед на знаците в района на ОУ „Евлоги Георгиев". Десподов посочи, че сега от двете страни на пътя при училището има знаци забраняващи влизането в улицата, а тя би трябвало да е еднопосочна. Комисар Джоглев разпореди по време на срещата още днес да се провери какво е положението в района на училището. По възлови кръстовища да се възстанови маркировката препоръча още началникът на КАТ, като визира две основни по ул. „Цар Освободител". Поставянето на предпазен парапет на ул. „Орлинска" точно след стълбите е другата препоръка. Забележката към ВиК беше, да обезопасяват по-добре местата където работят, а не само с лента. Управителят на ВиК обясни, че имат знаци, но избягват да ги оставят вечер.

По време на срещата бяха обсъдени и въпроси касаещи „синята зона" и платените паркинги. Комисар Георги Джоглев заяви, че ще прикрепят към контрольорите на дружеството автоконтрольори за няколко седмици, за да се създаде ред в паркирането и да се види броя на неправилно паркираните автомобили. Срещата беше определена като ползотворна и навременна.