Половин такса в детска градина за деца, които имат родител- редовен студент
Половин такса в детска градина за деца, които имат родител- редовен студент / Дарик- Кюстендил,архив

50% от таксата за детска градина вече ще плащат за детето си и семействата, в които поне единият родител е редовен студент. Досега, изискването бе и двамата родители да са записани като редовни студенти. Община Кюстендил предлага промени в чл. 38 от Наредбата за месните такси и цени на услуги. Съществуващият текст:
Чл. 38. „Таксата се заплаща с 50 % намаление за сираци, за деца на самотни
родители, за деца, чиито родители са редовни студенти, за деца припознати и
отглеждани само от единия родител".
Предложението- чл. 38 се изменя по следния начин:
„Таксата се заплаща с 50 % намаление за деца сираци, за деца, на които поне единият родител е редовен студент, за деца припознати и отглеждани само от единия родител.". Отпада категорията- деца на самотни родители.
Изменение в друг член от наредбата ще позволи, събраните средства от детската млечна кухня да остават като собствен приход за детската градина.
В чл. 42 се добавя втора точка:
„Чл. 42.(1) Таксата за детска млечна кухня (за деца до 3-годишна възраст) се определя в зависимост от стойността на вложените хранителни продукти, но не по - малко от 12 % от минималната работна заплата.
(2) Събраните средства остават като собствен приход към бюджета на съответното ОДЗ и могат да се използват за подобряване храненето на децата."