Полицейска справка бави развръзката за изборите в Овчарци
Полицейска справка бави развръзката за изборите в Овчарци / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Нова справка от директора на ОД МВР- Кюстендил изиска съдия Даниела Петрова от Административен съд- Кюстендил, по делото за касиране на изборите в село Овчарци. Тя трябва да даде отговор на въпроса, има ли из между 627- те гласували на балотажа на частичните избори за кмет, избиратели с изтекъл срок на валидност на личните карти или личните паспорти / зелени /, към дата 23 март 2014 година. От полицията трябва да отговорят и дали има издавани удостоверения за издаване на лични документи за самоличност, към 23.03.14 г.

Полицейска справка бави развръзката за изборите в Овчарци
netinfo

Съдът вече изиска такава справка от полицията. Началник група Български документи за самоличност към ОД МВР- Кюстендил отговаря, че няма лица от тези, които са гласували с изтекъл срок на валидност на личните карти и паспорти.
"От справката обаче не става ясно към кой момент е направена, защото няма посочена дата. Затова и настоях съда да не я приема. Аз лично знам, поне за едно лице, което е гласувало с лична карта с изтекла валидност", каза адвокатът на жалбоподателите от ПП ГЕРБ Милен Попов.
За повторна справка се обявиха и председателят на ОИК- Сапарева баня Александър Алащинов и избраният за кмет на Овчарци Йордан Куйов.

Полицейска справка бави развръзката за изборите в Овчарци
netinfo