Окръжната прокуратура протестира  съдебното определение за кмета на Кочериново
Окръжната прокуратура протестира съдебното определение за кмета на Кочериново / netinfo

Окръжна прокуратура -Кюстендил ще внесе протест срещу определението на Кюстендилски окръжен съд, с което  на 11-ти февруари се  отхвърля искането за отстраняване от длъжност на кмета на Кочериново Костадин Катин.

Като основна причина за отказа се изтъкна, че от проведеното до момента разследване и от събрания голям обем на доказателствения материал, разпределен в 8 тома, се установява, че Катин не е извършил фактически действия, с които да е попречил на пълното и обективно разследване. В началния етап от разследването той е представил с писма исканите от ОДМВР-Кюстендил материали.Впоследствие е било извършено процесуално-следственото действие"претърсване и изземване",  както в сградата на община Кочериново, така и в жилищата на Катин  и иззетите документи са описани и приложени в досъдебното производство.

Прокурор по делото бе Камелия Стефанова, заместник-административен ръководител на Окръжна прокуратура. Срокът за внасяне на протеста е тридневен. Срещу Катин са повдигнати обвинения по служба.Заседанието в по-горната инстанция  Софийски Апелативен Съд е на 22- ри февруари.