Дупница
Дупница
Огромен интерес предизвика обществената поръчка на Община Дупница за избор на изпълнител, който да подмени водопровода в най-голямото село в общината Яхиново. 1 591 603,27 лева без ДДС е заложената сума, която е за инженеринг , а около 5,6 км е прогнозната водопроводна мрежа, която ще бъде подменена изцяло с нова. Условията за реализиране на самите дейности е между 120 и 180 календарни дни.

Дупница


Комисия с председател зам.- кметът Крум Милев, в присъствието на представители на участниците в поръчката и медии, отвориха документите на кандидатите. Те са: ДЗЗД "ЕНЦ Яхиново"-София, ДЗЗД "Строй Консулт 2019"-Благоевград, "Бул Строй Инвест" ЕООД-София, "ДЗЗД "Руен-Лесс"-Кюстендил, "Булплан Инвест" ООД-Кюстендил и ДЗЗД "Монолит-Яхиново"-Благоевград.

Официално бе даден стартът за въвеждането на енергоспестяващи мерки в 7 жилищни сгради на Дупница

Комисията продължава работа по документацията им, като на следващ етап ще обяви дата за второ открито заседание, на което ще бъдат отворени ценовите оферти на допуснатите. За другите две села, в които предстои подмяна на водопровод - Бистрица и Самораново в следващите дни ще бъдат обявени датите за отваряне на ценовите предложения от участниците. Общата сума за трите села е над 5 млн.лева за тази дейност.