Община Дупница с молба до ВКС- да преведе по сметките на съда парите, които дължи на пернишката фирма
Община Дупница с молба до ВКС- да преведе по сметките на съда парите, които дължи на пернишката фирма / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил, архив

Кметът на Дупница Методи Чимев има предложение сумата, която общината дължи на пернишката фирма "Флорс" да бъде преведена по сметка на Върховния касационен съд, до приключване на делото.

"Имайки предвид, че въпросното решение може и да бъде в наша полза. Община Дупница има ли гаранция, че въпросите пари може да ги получи обратно от фирмата, ако ги преведе по тяхна сметка", коментира пред Дарик Чимев. Той не изключва вариант, при който общината и фирмата да се споразумеят за едни разумен погасителен план.
Ние предложихме един погасителен план, като се базираме на изравнителните субсидии, които получава общината през първия и седми месец, но не бе приет. Сумата не е малка, над 400 хил. лв., но от другата страна настояват за значително по- големи суми като вноски и по- кратък период", коментира още кметът на Дупница.

Община Дупница е със запорирани сметки от началото на месеца, след като пернишката фирма "Флорс" ЕООД спечели дело пред Софийски апелативен съд. Общата сума, която ще влезе в сметките на фирмата, спечелила по време на предишния кметски екип поръчката за озеленяване на града е 437 992,59 лева. Община Дупница внесе жалба пред ВКС, но тя не спира изпълнението на решението на апелативния съд.