Нестинарски огън за д- р Стефан Константинов
Нестинарски огън за д- р Стефан Константинов / Коментатор от Дарик Нюз

1- ви октомври е Световен  ден на усмивката и се отбелязва за първи път през 1999 г. Емблема на празника е познатото ни усмихнато личице. Негов автор е американският художник Харви Бол. През 1963 г. една застрахователна компания, решила да повдигне духа на своите служители и да ги накара да се усмихват всеки път, когато се срещат с клиенти. Компанията се нуждаела от леснозапомнящ се и ярък символ и възложила задачата на Бол. Той го създал за десетина минути.

За работата си получил 45 долара и това е цялата печалба, защото дори не поискал да го регистрира като търговска марка. През годините търговците са натрупали състояния като използвали усмивката върху значки, картички, емблеми и сувенири, без да ги интересува авторското право.

Днес синът Чарлз оглавява основаната от Харви Бол World Smile Corporation, като следи кой и как използва регистрираната вече марка с инициалите на автора, а цялата печалба след изплащането на данъците отива за благотворителност.

За празника ви предлагаме  шарж, изработен от автор, който пише във форума на Дарик Нюз и се е вдъхновил от заглавие на новина на Кюстендилската страница-Валентин Микев: "Д-р Константинов ще ходи по нестинарски огън, но ще е успешен".

Екипът на Дарик- Кюстендил желае успех в бъдещата му работа на д- р Стефан Константинов и воля да преодолява препятствията в сектора- здравеопазване.