„Марек надви „Велбъжд. „Германея финишира с победа
„Марек надви „Велбъжд. „Германея финишира с победа / http://zadupnitsa.com

Успешен се оказа последния кръг от есенния полусезон на Трета Югозападна лига за отборите на „Марек 1915" и „Германея". И двата тима спечелиха 3- те точки, а противниците ми завършиха срещите с човек- по- малко.
„Марек" надви „Велбъжд" в най- старото дерби на Кюстендилска област с 1:0. Точен за успеха бе опитният Еньо Кръстовчев, който се разписа в 27- та минута, след грешка в защитата на гостите от Кюстендил. Кирил Мицов получи червен картон в 68 мин., за нарушение при очевидна възможност за гол срещу Робертино Атанасов.
„Играхме добре, но една грешка ни лиши от поне точка в двубоя. Нямаме претенции за червения картон", каза за Дарик президентът на „Велбъжд" Васил Русаков.
Двубоят бе ръководен от Бисер Никифоров от Перник. Това бе негов последен мач в дългата кариера, с на 300 срещи, в това число и в професионалния футбол. Той навърши 45 години и получи плакети от Зоналния съвет на БФС- София, от Областния съвет в Перник и от двата клуба. Неговият наследник, синът му Любослав Любомиров бе 4- ти съдия на двубоя в Дупница.
Ценни 3 точки в битката за оцеляване спечели „Германея", като победи с 4:2 „Балкан"- Ботевград.Йордан Йовчев се разписа преди почивката за 1:0. Алек Манолов вкара от дузпа в 51 мин. за 2:0, като при нарушението бе изгонен вратаря на гостите, смени го полеви играч. „Балкан" намалиха на 2:1 след дузпа в 57 мин., реализирана от Цаковски. Радостин Димкин бе точен за 3:1 в 63 мин. Гостите се върнаха в мача с попадение на Райчев, а Редовски уцели греда. Точка на спора сложи Димитър Димитров , който отбеляза за крайното 4:2.
Всички резултати от последния есенен кръг:

17 КРЪГ - 27.11.2016 г. - 14.00 ч.


ДОМАКИН ГОСТ РЕЗ. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
СТРУМСКА СЛАВА /РАД./ ПИРИН /Г.Д./ 3-0
СВОБОДА /ПЕЩ./ ЧЕПИНЕЦ /ВЕЛ./ 2-0
МАРЕК /ДУПН./ ВЕЛБЪЖД /КН./ 1-0
ГЕРМАНЕЯ /С. БАНЯ/ БАЛКАН /БОТ./ 4-2
БЕЛАСИЦА /ПЕТР./ СЛИВНИШКИ ГЕРОЙ /СЛ./ 1-0
ЧАВДАР /ЕТР./ ВИХРЕН /САНД./ 4-2
БОТЕВ /ИХТ./ РИЛСКИ СПОРТИСТ /САМ./ 3-1
ПИРИН /РЗ./ СЕПТЕМВРИ /СИМ./ 1-1
МИНЬОР /ПК./ ХЕБЪР /ПЗ./ 3-2