Изпей Обичам те на български
Изпей Обичам те на български / netinfo
Повече българска музика в ефира и запазване на естетиката в българските песни са двете основни цели на националната кампания “Изпей “Обичам те” на български”. Тя гостува в Кюстендил днес, с концерт на група "Хоризонт" и със специалното участие на: Вокална формация „Неразделни”, Кристиян Янкулов и Елица Златанова. Концертът е на сцената на Арката. Вход- свободен!
Събитието в Кюстендил е под патронажа на кмета Петър Паунов.

“Има радиостанции и програмни схеми без българска музика в ефира им. Регистрирахме сдружение и вече проведохме срещи в Народното събрание, за приемането на закон, който да регламентира процентното присъствие на българска музика в ефира. Ние предлагаме да минимум 35- 40%”, заяви в интервю за Дарик инициаторът на кампанията Валери Славчев, който е китарист и вокал на група “Хоризонт”. Той даде примери с други страни от ЕС, където има такива закони и с съседните- Гърция, Сърбия, Румъния, където и без закон, музиката на роден език е с предимство.
Младите изпълнители се отказват да правят българска музика, защото ги няма в ефира. Телевизионните музикални формати също пренебрегват българската музика. Затова и ние каним във всеки град, където правим концерти местни, млади изпълнители, с нас на сцената”, допълни Славчев.
Вокалът на “Хоризонт” се обяви и за запазване на естетиката в българската музика. Това, което днес слушат децата не е естетично, текстовете не са полезни за тях, а младите заимстват много от музиката и като поведение и като мода”, коментира Валери Славчев. Той покани всички кюстендилци и гости на града, тази вечер от 20 ч. на концерта на Арката.

Изпей Обичам те на български
netinfo

Дарик- Кюстендил