Кметът на Кочериново награди най- добрите от изложба, посветена на Седмицата на гората
Кметът на Кочериново награди най- добрите от изложба, посветена на Седмицата на гората / Община Кочериново

Победителите от изложбата на тема „Гората и четирите годишни сезона" бяха наградени от кмета на община Кочериново Иван Минков, на церемония, на градския площад. Присъстваха десетки ученици от СОУ „Христо Ботев", деца от ОДЗ „Ален мак" и техните ръководители. Инициативата бе във връзка със Седмицата на гората, като бяха показани 104 рисунки.
При участниците от I до IV клас, награди получиха Борислава Николова, Кристияна Кирилова и Добромира Градевска, а при по- големите бяха отличени Марияна Хлибрям, Младен Чочев, Симона Златина, Теменужка Дингилска ,Спасияна Ангелова и Гергана Бангеова.

Кметът на Кочериново награди най- добрите от изложба, посветена на Седмицата на гората
netinfo

Специални награди кметът Иван Минков връчи и на деца от ОДЗ „ Ален Мак", сред които Симона Узунска, Деян Василев, Красимир Йорданов и др.
За най- активен участник в мероприятията по случай Седмицата на гората бе обявен Васил Далев, които получи голямата награда.
Наградите бяха предоставени от Община Кочериново, ЮЗДП гр.Благоевград, ДГС „Рилски манастир, ДПП „Рилски манастир" и др.
Отбелязването на Седмицата на гората в община Кочериново продължава и утре. Министърът на земеделието и храните Десислава Танева ще присъства на организираните в местността „Кирилова поляна" детски игри. В състезанията, които са в три направления - „Лесовъд за един ден", викторина на тема „Какво расте и живее в гората?" и „Верни и грешни твърдения", община Кочериново ще бъде представлявана от два отбора, а община Рила - от един. Отборите на община Кочериново ще се състезават със специални тениски, осигурени от Общината.

Кметът на Кочериново награди най- добрите от изложба, посветена на Седмицата на гората
netinfo