Ивайло Константинов иска план за оздравяване на общинската болница
Ивайло Константинов иска план за оздравяване на общинската болница / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил, архив

План за стабилизиране на общинската болница е представил управителят й д-р Любомир Таушански. Според председателят на ОбС Дупница Ивайло Константинов обаче планът е нереален.
Д-р Таушански предлага съкращения на среден и нисш персонал 33 души, преобразуване на 4 трудови договора в граждански и преминаване на отделението по хемодиализа от двусменен в едносменен режим на работа, както и разширяване на клиничните пътеки с такава по гастроентерология. На нарочна среща, председателят на ОбС Ивайло Константинов и председателят на здравната комисия към ОбС д-р Кирил Кирилов са набелязали мерки, сред които избиране на независими здравни одитори, които да изготвят цялостен план за оздравяване на лечебното заведение, който ще залегне в договора на бъдещият управител. „Това може да е и настоящият д- р Таушански", заяви Константинов. Той допълни, че в одиторската комисия няма да бъдат включвани общински съветници, за да се избегнат упреци за конфликт на интереси.
Константинов допълни, че ще иска от всички общински дружества план, в рамките на няколко месеца, как да бъдат стабилизирани дружествата или увеличени приходите им.