/ Маргарита Петрова
„Споделената зима е топла”- това е инициатива на група дупничани, обединени в социалната мрежа в група със същото име. Идеята е да бъдат събрани дрехи, които да стоплят студените дни на хора, които са без възможности.

Доброволци и служители на общинска администрация Дупница ремонтираха съоръженията в района около градинката "Васил Левски"

Първоначалната идея беше по примера на много европейски градове, част от дърветата да бъдат облечени в якета, които хора в по-тежко социално положение да могат да вземат. В последствие кампанията получи широк отзвук и сега освен якета се събират и всякакви други дрехи и обувки, както за възрастни, така и за деца.

От Съюза на инвалидите в Дупница са се свързали с администраторите на групата с молба за разгръщане на кампанията, тъй като те обгрижват социални домове за деца и възрастни в Берковица, Карлуково и Кочериново. Дарения може да бъдат занесени в ГУМ на първи етаж.

„Благодарим и Ви очакваме! Сигурни сме, че заедно можем да направим зимата по-топла и уютна за бездомните, за децата без родители и за възрастните хора!”, призовават организаторите.
Дарик- Кюстендил