Кюстендил
Кюстендил
Проект за решаване на проблема с паркинга пред поликлиниката в Кюстендил, за който има подписка от граждани и писмо от работещите в кабинетите там лекари, представиха от Института по пътна безопасност-София.

Дарение на енергоспестяващо LED осветление за педиатричната част на общинска поликлиника

Това стана по време на обществено обсъждане провело се в Килийното училище в Кюстендил. То бе организирано от омбудсмана Васил Иванов и след предложение от Ярослав Ставрев.

„Ние се опитваме да погледнем и от едната и ето другата страна проблема и да тръгнем да го разнищваме все едно е един омотан възел, който трябва да бъде развързан. Той трябва да се развърже от всички.

Ние като независими неживеещи в този град ще се опитаме да дадем разумно решение на проблема с паркирането”, заяви членът на Управителния му съвет на Института по пътна безопасност Богдан Милчев.

Кюстендил

„На първо място местата на паркинга пред поликлиниката не са разграфени. Всеки спира, както намери за добре. Ние предлагаме като вариант, при който да може да се паркира там до определено време, след което да се заплаща.

Това може да се случи като се поставят бариери. След като пресрочиш времето ще си заплатиш. Другият вариант е да си постави само знаци, без бариери. Според нас паркинга трябва да се отвори и от другата страна, така от едното място ще се влиза, а от другото ще се излиза”, обясни представителя на Института Диана Георгиева.

Кюстендил

По време на общественото обсъждане бяха направени десетки предложения, за това кой къде да паркира. „Този вариант с бариерата е удачен. Тя обаче трябва се вдига по друг начин. Както е при нас в болницата, с карта с чип.

Пациентите ще влизат, като там има човек от общинска охрана, който ще вдига бариерата. Той ще пропуска тези, които наистина имат нужда да посещават поликлиниката”, заяви д- р Людмил Стоянов.

Бяха направени няколко предложения за това къде да паркират лекарите. Единият от тях бе те да могат да паркират безплатно на паркинга по улица Райна Цанева. Друго предложение от общинският съветник Огнян Атанасов е паркинг за лекарите да бъде този, който се намира на гърба на поликлиниката.

„На мен като началник на Пътна полиция никой не ми подсигурява места, къде да паркирам. Не знам каква е числеността на този паркинг, но този паркинг няма да ви стигне господа доктори само на вас.

Като се раздадат картите на лекарите и сестрите и този паркинг ще се запълни. Движете се пеша и с велосипеди. Трябва да се дава предимство на болните, а ние да си търсим къде да паркираме”, заяви началникът на КАТ- Пътна полиция Радослав Боюклийски.

Всички подадени заявления ще бъдат представени пред Комисията по безопасност на движението към община Кюстендил. След това те ще направят своето предложение пред кмета Петър Паунов.